Sustainable use of resources in the Tropics

Vie, 17/08/2018 - 17:17

 

Dirigido: Alumnos de curso corto del  Food Security Center de la Universidad de Hohenheim, Alemania y la Universidad de Costa Rica

Docente invitado: Dr. Joachim Müller, Universität Hohenheim, Alemania

Fecha: Del 17 al 21 de septiembre, 2018

Fecha límite de inscripción: 10 de septiembre

Gratuito
Incluye certificado de participación
*In English without translation / En inglés sin traducción
 
*Cupo limitado
 

Duración: 45 hrs.

Day 1: Introduction and overview

  • Water-Food-Energy-Climate Nexus
  • Research & Development of UHOH Agricultural Engineering
  •  

Day 2: Solar drying

  • Case studies of solar dryers
  • Fundamentals of solar drying
  • PC-practical: Intra-day solar heat supply
  •  

Day 3: Psychrometrics

  • Thermodynamics: Change of state of wet air
  • PC-practical: Navigating the psychrometric chart (Excel)

 

Day 4: Sorption isotherms

  • Sorption behaviour of fruit, vegetable and stable crops
  • PC-practical: Establishing of sorption-isotherms (Excel)

 

Day 5: Drying kinetics

  • Drying kinetics and quality change of fruit, vegetable and stable crops
  • PC-practical: Establishing of drying curves (Excel)

Forenoon in class, afternoon self-study, laptop will be required for PC-practicals

Incripciones y Cronograma: https://goo.gl/forms/l8D0pHzJu4EGLI0D2

Más información: iia@ucr.ac.cr / 2511-3838

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}